A+ A A-

Reference

1. KNJIGI NA POT

Kuhinja Emilije Pavlič temelji predvsem na mediteranski kuhinji, ki velja danes za eno najbolj zdravih kuhinj v Evropi. Emilija Pavlič, po poklicu kuharica je svoje jedilnike in recepte zbrala v knjigi "Za otroke kuhajmo zdravo. Ponuja jih vsem, ki se s tem področjem ukvarjajo, torej vsem vodjem kuhinj v vrtcih in šolah, zlasti pa staršem, ki morajo pripravljati zdravo in uravnoteženo prehrano svojim otrokom. Ker je Emilija Pavlič kuharica z dolgoletnimi izkušnjami, nam povsod v knjigi, kjer to le mogoče, dodaja še različne svoje napotke in izkušnje za nabavo živil, pripravo jedi in sestavljanje uravnoteženih jedilnikov za otroke in odrasle.

Prof. dr. Dražigost Pokorn, dr. med., mednarodno priznan strokovnjak za prehrano

2. ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO, ODDELEK ZA IZOBRAŽEVALNO TEHNOLOGIJO

Emilija Pavlič je z vso skrbnostjo in ljubeznijo do otrok v knjigi zbrala in zapisala svoja opažanja in praktične izkušnje pri prehrani otrok. Vrtcem in šolam bodo še kako prav prišli jedilniki in recepti, ki jih je tudi praktično preizkusila. Knjiga naj služi predvsem kot priročnik vsem, ki se zavedajo pomebnosti prave prehrane za zdravje in dobro počutje otrok.

Irena Simčič, Višja svetovalka za šolsko prehrano

3. POMEN ZDRAVE OTROŠKE PREHRANE

Sodobna medicina vse bolj opozarja, da je razvoj mnogih bolezni pogojen s prehrano, ker je nezdrava, je jemo preveč in imamo nezdrave prehranske navade. Jedilniki in recepti, zbrani v knjigi priročniku Emilije Pavlič temeljijo na tradicionalnem mediteranskem načinu prehranjevanja. Priročnik namenja "družini" zdravih in otrokom prijaznih vrtcev in šol - sedanjim in bodočim staršem.

prim. dr. Branko Šalamun, otroški zdravnik

4. KNJIGA JE PROJEKT PROMOCIJE ZDRAVJA OTROK SLOVENIJE

"ZDRAV VRTEC" prim. dr. Marjan Mramor 

5. Republika Slovenija, Ministrstvo za zdravstvo.

Priročnik Emilije Pavlič je bil izbran na razpisu o sofinanciranju zdravstveno - vzgojnih gradiv za vzpodbujanje zdravih življenskih navad v letu 1997, pogodba o izbiri, št. 8083 - M61/97 .

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN